Om

Grubby Gardens hjälper dig skapa din ätbara mångfaldsträdgård.

Varje trädgård kan bidra till en värld där alla vi tillsammans gör en skillnad och hjälper biologisk mångfald. Framförallt insekterna behöver vår hjälp, och vi behöver deras också.

Jag har även ett speciellt intresse i ätbara perenner, fruktträd och bärbuskar.

Varför ätbara perenner? Jo, det finurliga med fleråriga ätbara växter är att de återkommer år efter år, även om man missar att skörda dem.

Och det som är bra med en rik biologisk mångfald är att det finns några som jobbar även när du vill bara ligga i hängmattan. Alltså två sätt att minska stress!

Det är så roligt att se vilken energi och entusiasm som skapas, oftast efter bara första mötet med kunden, när vi börjar prata om möjligheterna med trädgården.

I själva verket handlar allt detta om att skapa en balans och att fylla trädgården med liv – alla möjliga sorters liv, inklusive människoliv! 

Humla_purpurmejram

Mångfaldsmotorväg

Låt oss tillsammans bygga en surrande, kvittrande, prasslande (ibland även ätbara) och alldeles krokig mångfaldsmotorväg av trädgårdar genom hela Sverige, så att insekter, fåglar och andra djur aldrig är långt ifrån en källa till mat, skydd och ro.

Nicky English trädgårdsarkitekt

Vem är jag?

Jag som driver Grubby Gardens heter Nicky English, är diplomerad trädgårdsarkitekt och utbildad i permakulturdesign samt skogsträdgårdsodling. Mycket riktigt (om du titta på namnet) kommer jag ursprungligen från England – mer än ett halvt liv sedan nu.

Jag har en bakgrund som projektledare inom telekom. Och vägen till telekombranschen var inte heller spikrak utan jag började vuxenlivet med att studera filosofi och historia. Men det är kanske meningen med livet – att vi tar oss fram på en slingrande stig.

 Hursomhelst skolade jag om mig och grundade Grubby Gardens (i december 2017) för att jag vill göra någonting konkret för att göra världen lite bättre. Inte bara snurra på i ekorrhjulet. Detta genom att bidra till att hjälpa biologisk mångfald, introducera flera till ätbara perenner och skapa trädgårdar som är mer i harmoni med naturen.

Att jag har en fot i trädgårdsdesignvärlden och en fot i permakulturvärlden betyder, bland annat, att det är lika mycket design för mig att få till ett kretslopp för att bygga jorden som det är att skapa en växtkomposition. Jag älskar verkligen när vi kan ta tillvara något i en trädgård, oavsett om det är regnvatten, ogräs eller en övervuxen buske.

För att hjälpa ännu flera människor än jag kan nå med mina tjänster, skriver jag även en blogg, som jag sammanfattar i ett nyhetsbrev en gång i månaden. Prenumerera på nyhetsbrevet du med, så kan vi lära känna varandra lite bättre på det sättet också!

Det finns även en video om mig gjord av Trädgårdsakademin som du hittar här.

Välkommen!

Önskar Nicky English, Grubby Gardens

Nicky-English-Trädgårdsarkitekt-in-action