mar 18, 2024 | Jord och vatten | 0 Kommentarer

Mini-terrass i en slänt

Om hur vi byggde en mini-terrass för att minska bevattningsbehov av en nyplanterad buske i en slänt. Enligt principen man tager vad man haver.

Bakom dammen har vi en utmanande rabatt. Inte nog med att den lutar nerför den stora backen i trädgården utan den lutar även mot dammen och mot grannen. Med andra ord en rabatt som lutar nerför åt tre håll. En trädgårdstok som jag planterade på våren hade svårt att klara sig mellan bevattningstillfällen. Lösningen? Vi byggde en mini-terrass.

Mini-terrass av en björkgren
Mini-terrass av en björkgren

Boka en rådgivning

Vill du skapa din trädgård själv men har fastnat med någon del? Vet inte var du ska börja? Eller behöver hjälp med design av din trädgård?

Då kan vi börja med en rådgivning.

Hur byggde vi mini-terrassen?

Vi delade och klöv en björkgren som vi hade hemma. Robert skruvade ihop 3 bitar (med låååånga skruvar) till en 3-sidig ram. Vi tryckte ramen i marken vid busken och fyllde mini-terrassen med 2-6 makadam som vi hade hemma (och som går att köpa i lösvikt där man kan köpa sten). Klart!

Nu när jag vattnar stannar vattnet kvar på den grusiga ytan tillräckligt länge för att sippra ner i marken precis intill busken. Istället för att rinna av ytan och försvinna. Busken mår också mycket bättre. När björkveden börjar förmultna kommer även den hålla vatten som busken kan ta del av.

Mer om vattentänk

Läs mer om vatten i trädgården i inlägget Vattentänk – att spara och ta tillvara vatten i trädgården

Missa inga blogginlägg!

Nicky English Trädgardsarkitekt

Hej!

Jag som skriver bloggen heter Nicky och är trädgårdsarkitekt och permakulturdesigner. Vad roligt att du hittade hit!

På bloggen skriver jag om biologisk mångfald, ätbara perenner och skogsträdgårdar, jord och vatten och så lite trädgårdsfilosofi.

Jag erbjuder coachningstjänster för dig som vill skapa trädgården själv men behöver stöd. Och så erbjuder jag även trädgårdsdesigntjänster.

Prenumerera gärna på nyhetsbrevet! Det kommer en gång i månad med tips, inspiration, experiment och filosoferande om att skapa ett ätbart mångfaldsparadis. Du får även en bonus PDF ”6 sätt att undvika blommig spenat och hålig sallad”. 

Välkommen!

Varma hälsningar
Nicky English.

Dela till dina vänner…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Grubby Gardens Logo

Prenumerera

Få info om nya blogglinlägg varje månad.

Få info om nya blogglinlägg varje månad.

Tack för din prenumeration! Håll utkik i din brevlåda för en e-post från nicky@grubbygardens.se.