Lyxmodell av insektshotell för framförallt solitärbina.

Årets insektshotellbyggande fortsatte med ett insektshotell i lyxmodell. Jag ville ha tre insektshotell från samma trästock som skulle stå där i entréplanteringen och smälta in men ändå se skulpturala ut.

Beräknad läsningstid: 4 minuter

Så här gjorde vi insektshotell i lyxmodell…

Trästocken som fanns tillgänglig var av ek. Hotellen blev lite åt det tunga hållet, men å andra sidan kommer de inte att ruttna så fort.

Ett ekstock ska bli tre insektshotell

Som vanligt var det Robert som höll i motorsågen. Mitt jobb var att hänga i yxan för att försöka hålla stocken stabil medan han sågade de blivande taken bort.

Blivande insektshotell med första snitt sågad

Nu med material till tak samt en plan framsida att borra hål i.

Tre insektshotell under konstruktion

Hotell och tak delades i tre delar.

Vi borrade hål i tre olika storlekar, en storlek per hotell – det är tydligen segregering som gäller här. Så här i efterhand kan jag också tycka att jag la lite väl mycket hopp om att få hushumlan att övervintra genom att välja 16mm hål till ett helt hotell (med tanke på att i mitt tidigare projekt med insektslägenheter, det fanns också en lägenhet med 16 mm hål). Förra året hade vi faktisk ett humlebo i ett hörn av huset, som troligen var hushumlor, så jag har stora förhoppningar att de är inte alltför långt borta.

Läs Ett enkelt insektshotell

Benen består av 3 stycket armeringsjärn per hotell, som vi fick kapa till rätt längd. Robert fästade taken med spikar och vi placerade taken för att få en överhängande del på framsidan där det gick.

Här är insektshotellen i lyxmodell på plats i trädgården!
Här är insektshotellen i lyxmodell på plats i trädgården!

Flera sätt att hjälpa biologisk mångfald i din trädgård

Det finns mycket annat du kan göra för att hjälpa biologisk mångfald – i inlägget biologisk mångfald i din trädgård finns information och förslag samt länkar och referenser för fördjupning i ämnet.

Missa inga blogginlägg!

Nicky English. Trädgårdsarkitekt och permakulturdesigner.

Hej!

Jag som skriver bloggen heter Nicky och är trädgårdsarkitekt och permakulturdesigner. Vad roligt att du hittade hit!

På bloggen skriver jag om biologisk mångfald, ätbara perenner och skogsträdgårdar, jord och vatten och så lite trädgårdsfilosofi.

Jag erbjuder coachningstjänster som är tänkt att hjälpa dig som vill göra mycket med att skapa trädgården själv men har fastnat med någon del. Eller vet inte var du ska börja. Och så erbjuder jag även olika trädgårdsdesigntjänster.

Prenumerera gärna på nyhetsbrevet! Den kommer en gång i månaden med info om alla blogginlägg samt andra nyheter och tips. Du anmäla dig genom att trycka på ”prenumerera” knappen längst till höger eller längst ner på din skärm, och fylla i formuläret med namn och epost-adress. Du får även en bonus PDF. Vad PDF:n handlar om kan du läsa om på bloggens introsida. Välkommen!

Varma hälsningar
Nicky English.

Dela till dina vänner…

0 kommentarer

Skicka en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Grubby Gardens Logo

Prenumerera

Få info om nya blogglinlägg varje månad.

Få info om nya blogglinlägg varje månad.

Tack för din prenumeration! Håll utkik i din brevlåda för en e-post från nicky@grubbygardens.se.